Om mig

Hej och välkomna hit till mig! Jag heter Karl och bor och studerar i Stockholm. Här har jag bott i hela mitt liv och trivs som fisken i vattnet. Jag studerar till byggingenjör, vilket tar upp mycket av min tid. Jag extraknäcker även lite i en mataffären precis där jag bor. När jag inte gör något av detta lyssnar jag på musik, skriver av mig – såväl låttexter som här på bloggen – och spelar själv i ett heavy metal-band.

Heavy metal – livets kärlek

Heavy metal är en enorm del av mitt liv. Jag lyssnar, sjunger, spelar och skriver om heavy metal dagligen. Jag föredrar att kalla det heavy metal, eftersom jag ofta dras till de råare och tyngr banden och låtarna, men andra kallar genren kort och gott för metal. Många av de allra bästa banden kommer enligt mig från 1970-talet, ungefär när genren tog fart ordentligt, men det finns en hel del bra samtida band också som man inte får glömma bort! Många av er har säkert hört klassiker som Black Sabbath, Deep Purple och Judas Priest? De tillhör även några av mina favoriter, men jag tycker också om att leta upp lite mindre kända band som jag tycker har spelat en viktig roll för genrens utveckling. Sådana kommer ni att kunna ta del av här på bloggen allt eftersom. Andra stora favoriter är också klassiker så som Megadeth och Slayer, liksom In Flames och Morbid Angel. Skillnaderna mellan sådana här band är dock ganska stora, vilket ni kommer att kunna läsa om.

Vad kan du läsa om här?

På den här bloggen kan du läsa lite om det mesta. Jag tycker om att skriva av mig om mina dagar, mitt liv och andra tankar som jag går runt och bär på. Det kommer säkert handla en del om skolan, jobbet, framtidsplaner, resor och mitt band. Det allra största fokuset kommer utan tvekan att ligga på heavy metal såklart. Jag har lyssnat på heavy metal i större delen av mitt liv. Både min mamma och pappa har alltid tyckt om den musikgenren, så jag fick säkert höra det redan när jag låg i magen. Jag kommer att skriva en hel del om mina favoritband inom genren, om specifika låtar som jag tycker att alla borde höra, annan fakta om musikgenren samt en del om vårt eget band och våra låtar. Om du vill hitta inspiration till att börja lyssna på heavy metal, och inte bara de allra kändaste banden och låtarna, eller om du själv funderar på att starta ett heavy metal-band har du med andra ord kommit rätt!