Mest populära Metal Festivaler

Att gå på festival är populärt, och gillar du hårdrock och metal är det inga problem att hitta många festivaler runtom i Europa (och världen) med ett bra utbud av metalmusik. Bara i Sverige kan du hitta några exempel, men vill du satsa på något ännu större finns det ett par andra tips som du kan läsa om nedan.

Download Festival

Download Festival i England arrangeras år 2018 mellan den 8 och 10 juni. Den håller till i Donington Park. Här kan du vänta dig många band, såväl stora som små. Några exempel på band som ska spela under 2018 är Guns n’ Roses, Ozzy Osbourne, Volbeat, Marilyn Manson, Black Stone Cherry och Dragonforce. Med andra ord är det rätt blandat, så det passar dig som tycker om många olika akter inom metalgenren.

Mest populära Metal Festivaler

Azkena Rock Festival

Azkena Rock Festival (ofta förkortat ARF) är en metalfestival som hålls i Spanien, närmare bestämt i Vitoria-Gasteiz (Álava), varje år. Även här har många giganter uppträtt, så som Pearl Jam, Iggy & the Stooges, Alice Cooper och Tool. År 2018 hålls festivalen mellan den 22 och den 23 juni. Festivalen är inte renodlad metal, så här blandas akter som Van Morrison med bland annat Chris Robinson Brotherhood, Gluecifer, Turbonegro och Dead Cross i år. En bra festival för dig som tycker om lite mer blandad rock och metal.

Rock am Ring

Rock am Ring är en stor och välkänd musikfestival som håller till i Nürburging i Tyskland. Den startade redan år 1985 och har med något undantagit hållits varje år sedan dess. År 2018 kommer den pågå mellan den 1 och 3 juni. Den här festivalen kan inte beskrivas som renodlad metalfestival, utan har också huserat band som Green Day, Placebo och The Soundtrack of Our Lives, men också mer rockiga band som Korn, Guns n’ Roses och System of a Down. Under 2018 har de bokat akter så som Astroid Boys, A Perfect Circle, Bad Religion, Foo Fighters och Kreator och många fler därtill. En riktigt blandad festival med andra ord!

Wacken Open Air

Är du ett fan av heavy metal och är mer sugen på en ordentlig hårdrocksfestival? Då är definitivt Wacken Open Air något för dig. Den här festivalen hålls i Wacken, som ligger mellan Hamburg och Kiel i Tyskland. Under 2018 äger den rum mellan datumen 2 augusti och 4 augusti. Tidigare har bland annat Deep Purple, Anthrax, Sabaton och Rammstein spelat här. Under 2018 spelar bland annat Act of Defiance, Archona, Arch Enemy, Black Inhale och Children of Bodom på festivalen. Wacken Open Air är alltså en festival för dig som inte vill ha lika blandad musik (inom rockgenren) som de andra festivalerna som nämnts här, utan som hellre vill se små och stora artister och band inom metal, och framför allt heavy metal.

Med dessa tips kommer du garanterat att ha en eller flera spännande festivalupplevelser att se fram emot under sommaren 2018. Ha det så kul!