Några av 2018 års bästa metallåtar

Judas Priest

Detta Heavy metalband som kommer från Birmingham, blev väldigt populära när det gäller tyngre rock, redan i slutet av 1970-talet. Även i dag 2018 är de ett känt namn tillsammans med Saxon och Iron Maiden. Visserligen har deras karriär gått upp och ner under årens gång, men nu är de tillbaka populärare än någonsin. I mars 2018 släppte de sitt nya album Firepower på Colombia/Sony. Det är deras artonde skiva och debutsingeln heter Lightning Strike och de har även gjort en video till den. Det sägs att sångaren Rob Halford sjunger bättre än han någonsin gjort, och bandets riff är exalterade. Efter deras förra låt Redeemer of souls som tyvärr inte gav något vidare gehör är denna energigivande och riktigt bra. Även gitarrinsatserna i låter Firepower måste hyllas på bästa sätt, och i detta album hittar du några av bandets absolut strakaste låtar sedan plattan Painkiller.

Parkway Drive

Den australiska metalgruppen Parkway Drive är också en grupp som nu 2018 kommit med nytt material som är positivt, den nya låten Wuzhong Wells är riktigt bra och det märks att de inte vill göra några av sina fans, oavsett målgrupp besvikna, de har också gjort en video till låten Third Eye Visuals, en video med snabba klipp och närbilder på Winston McCall som är bandets frontman. Nu 2018 är det gasen i botten som gäller för Parkway Drive. Detta album är bandets sjätte, och är en uppföljning till skivan Ire som kom ut 2015. Under2018 ska bandet göra en nordamerikansk turné för att även göra en europeisk turné.

Några av 2018 års bästa metallåtar

Godsmack

Detta amerikanska rockband har 2018 utkommit med en ny låt, Bulletproof, det är deras första singel på det sjunde albumet När Legends Rise, som hamnade på första plats på Billboard Mainstream Rock 2018. Låten släpptes i februari 2018, och är deras första releaslåt efter att de bytt skivbolag till BMG 2016 från Universal Republik. Även denna grupp har gjort en musikvideo till sin låt och där har de lagt in musik från Sebastian Bach och Billy Ray Cyrus. Låten är otroligt lyrisk och de fungerar bra tillsammans ännu efter tjugo år, det är deras frontman Sully Erna som skrivit den nya låten, han säger att han ofta skriver om saker som påverkar honom känslomässigt. Till Sverige kommer denna kvartett 29 oktober 2018 till Fryshuset, i Stockholm igen, och det lär bli ett stort tryck efter biljetter.

Manowar

Detta heavy metalband bildades 1980 i Auburn, New York av gitarristen Ross the Boss och Joey DeMaio, som innan dess var pyrotekniker åt bandet Black Sabbath. År 2006 bildade deras basist skivbolaget Magic Circle Music, som därefter gett ut bandets alla skivor och även andra metalbands skivor. Numera har Manowar en ny sångare, Marc Lopes, han är både bra på scenen och känns pålitlig. Stämman är visserligen lika skarp som Rob Halfords men rösten är lugnare i vissa partier. Deras nya låt på albumet Devil’s Day, och där inledningsorden I am the true destroyer säger allt. Även den nya låten Lilith är suverän att lyssna på, särskilt när basisten och trummisen lägger ner all energi de har på sitt spel. Tyvärr har detta band inga kommande spelningar i Sverige under 2018.